Maak zelf de mooiste bloemstukken!

bloemschikken

Bloemen houden van mensen. Houdt u ook van bloemen? En bent u graag creatief met uw handen bezig? Dan is deze NHA cursus ideaal voor u.

Tijdens deze cursus leert u de prachtigste creaties maken met bloemen, planten en andere materialen uit de natuur zoals blad, mos en takken. Uw creativiteit zal leiden tot mooie bloemstukken waarmee u uw huiskamer of andere ruimtes kunt opfleuren! Ook leert u thematische arrangementen te maken zoals (bruids)boeketten, kransen of arrangementen voor feestdagen.


De cursus bloemschikken bestaat uit zestien afwisselende lessen, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van duidelijke foto's. U zult al snel merken dat u uw creativiteit wilt laten gelden. Daarom bevat iedere les een originele praktijkopdracht. U leert op deze manier stap voor stap hoe een bloemstuk gemaakt wordt. Om in de praktijk aan de slag te kunnen, is een goede theoretische voedingsbodem zeer waardevol. Daarom bevat iedere les theorie die praktisch is voor het maken van bloemstukken. Iedere les behandelt weer een nieuw onderwerp.
Schikt het u?

Met deze cursus bepaalt u zelf uw studietempo, dus u kunt de cursus volgen waar en wanneer u zelf wilt.


Wat is bloemschikken?

Bloemschikken, ook wel bloemsierkunst genoemd, is het vormgeven of creƫren van werkstukken met organische bloemen, blad, takken en mos en andere materialen (metaal, steen en glas) tot een aantrekkelijke compositie. Het maken van een bloemstuk is een leuke hobby. U ziet snel resultaat. Met uw werkstuk kunt u bijvoorbeeld uw huis geweldig opfleuren!


Voor wie?

De cursus bloemschikken is bedoeld voor iedereen die bloemstukken wil maken en meer wil weten over bloemschikken. U heeft geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig om te starten met deze cursus. Indien u geen ervaring heeft met bloemstukken maken dan vormt deze cursus een praktische handleiding om dit te leren en ook de achtergrondinformatie te krijgen. Als u wel al enige ervaring heeft met bloemschikken, dan is de cursus een handig naslagwerk en kunt u uw kennis opnieuw updaten!


Gratis naslagwerk

Bij de zestien cursuslessen ontvangt u een boek van Bloemen Bureau Holland. Dit vormt een prima naslagwerk waarin u snel bloemen kunt opzoeken. Zo weet u wanneer ze leverbaar zijn en bloeien. Erg praktisch!


PROGRAMMA Bloemschikcursus

De cursus bestaat uit een ideale combinatie van theorie en praktijk. Naast de praktijkopdrachten zult u zich bij de theorie kunnen verdiepen in de volgende onderwerpen:
- Gereedschap en hulpmiddelen;
- Technieken;
- Stijlen van bloemstukken;
- Op draad zetten van materialen;
- Soorten bloemen;
- Ondergronden;
- Verzorgen van snijbloemen;
- Bijmaterialen;
- Bloemschikregels;
- Geschiedenis van de bloemsierkunst;
- Speciaal bloemwerk;
- Seizoensgebonden bloemwerk;
- Kleuren;
- Vormen en lijnen.


Probeer 15 dagen gratis op Proef

En krijg een gratis XL Tablet - ga naar de cursus bloemschikken